AKTUELNO

Ovakvoj promeni se niko nije nadao.

Radnici novosadskog JKP "Čistoća" u proteklom periodu, bez obzira na brojne apele, ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera i u njima, zbog toga će, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u narednom periodu biti sprovedene kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada, saopšteno je iz tog preduzeća.

Evo kako možete dobiti 6.000 dinara PREKO PLATE: Poslodavac MORA da vam isplati ovaj bonus!

Nesavesnim odlaganjem otpada stvaraju se mini deponije u urbanim delovima grada, a takvo ponašanje i često dovodi do velike materijalne štete, jer težak i kabast otpad oštećuje hidraulički sistem na kamionima, i zbog toga će radnici "Čistoće" sarađivati na terenu sa komunalnim inspektorima, u cilju otkrivanja i kažnjavanja nesavesnih građana koji krupni i kabasti otpad odlažu pored kontejnera.

Podsećaju da, prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara, a za pravna lica od 50 hiljada do milion dinara.

Foto: Printscreen

- Pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP "Čistoća" i iznajme kontejner za krupni otpad. Podsećaju i da je odlaganje otpada na Gradskoj deponiji besplatno - stoji u saopštenju JKP "Čistoća“ Novi Sad.

#Kazna

#Nepravilnost

#otpad

'